Geschiedenis

HBT Transport: een bewogen geschiedenis

HBT Transport kent een bijzondere en bewogen geschiedenis, letterlijk bewogen door voortdurend in beweging te zijn om onze klanten de beste service te verlenen! Graag geven wij u onze historie in vogelvlucht weer.

Oprichter Hendrik Bronkhorst: de start van een familiebedrijf

Hendrik Bronkhorst, bij oudere Uddelsen beter bekend als Henk van de lange Aort – begon in 1957 langzaam aan een eigen transportbedrijf op te bouwen. Toen Henk begon met werken was hij eerst fietsenmaker bij Jan van Dijk. Hij is boerenknecht geweest en chauffeur op een veewagen en later heeft hij nog in de wegenbouw gewerkt. Toen hij in 1957 voor zichzelf begon was er niet voor alle dagen werk. Hij kocht een tweedehands vrachtwagen en spaarde het werk op tot hij voor twee dagen in de week werk had. In 1960 kocht hij zijn eerste nieuwe DAF vrachtwagen. In 1965 werd zijn bedrijf omgezet in H. Bronkhorst Transport N.V.. Vier nieuwe vrachtwagens werden aangeschaft en later kiepwagens en een shovel.

Uitbreiding van activiteiten

Henk Bronkhorst startte met het vervoer van zand, grint, hout en kolen. Maar de vraag naar vervoer van goederen groeide en werd beantwoord met de komst van grotere wagens. Alpuro startte haar bedrijfsvoering in Uddel en het vervoer van grondstoffen en kalvermelk werd onze specialisatie. Later kwamen er de bulkwagens bij. Dit werd het fundament onder de verdere uitbouw van het bedrijf tot wat het vandaag de dag is: een agrarisch transportbedrijf met een uitstekende reputatie.

Verhuizing naar huidige locatie

Henk Bronkhorst was met zijn bedrijf gevestigd aan de Elspeterweg 45. Maar daar werd het te klein en kocht hij het bedrijfspand en woning met de nodige grond aan de Elspeterweg 63. Daar is het transportbedrijf sinds 1989 als HBT Transportbedrijf gevestigd. 1965 staat te boek als het jaar waarin HBT Transport officieel van start ging.

Familiewaarden geborgd

HBT Transport wordt tegenwoordig geleid door de zoon van Henk Bronkhorst, Arjo Bronkhorst samen met Gerard Schouten. Arjo is in 1992 in het bedrijf gekomen. Hij was automonteur en is bij zijn vader ook begonnen als automonteur. Gerard Schouten werkte toen al bij HBT. In 1993 hebben Arjo en Gerard samen het bedrijf overgenomen. Hiermee is de voortzetting van de familiewaarden geborgd.

Kennismaken?


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Wij wel!

Contact